perjantai 20. helmikuuta 2015

vauva uteluita

En tiedä, onko kukaan muu joutunut kokemaan tätä, kuinka sukulaiset ja tuttavat kyselee alvariinsa tätä kysymystä "no koskas teille tulee lapsia? ;) "... tiedän että ihmiset ovat vain hyväntahtoisesti kiinnostuneita aiheesta, mutta...

Itselläni on hyvin korkea yksityisyyden "vaisto" tässä suhteessa... en pidä siitä että yksityisyyden asioitani tullaan tivaamaan/tonkimaan/spekuloimaan ilman omaa haluani... tietysti tuohon jälkimmäiseen en pysty vaikuttamaan, koska ainahan ihmiset spekuloivat toisten ihmisten tilanteita, ajatuksia ja yleensäkkin kaikkea elämästä.. jossain määrin myös tykkään kyllä että jos jokin askarruttaa, että se tullaan kysymään minulta suoraan, kuin että sitä pohdittaisiin selkäni takana. Jotenkin kuitenkin koen lapsi asian niin henkilökohtaiseksi, että en mieluusti keskustelisi asiasta kenenkään kanssa ilman omaa aloitettani. Siksi koen monesti hirmuista ahdistusta kun sukulaiset ja tuttavat kyselevät minulta "no koskas teille tulee lapsia" -öö katotaan ny, yritystä on päällä, mutta tod,näköisesti ei koskaan :) (smile)
että niin, mite tähänkään nyt vastaisit kun tuntuu, että toinen tunkeutuu oman yksityisyyden puolelle mistä en halua avautua sukulaisteni kanssa, etenkään missään hesen kassajonossa, mieli maassa kun toinen juuri muistutti sen mahdollisen lapsettomuuden...? Joo tiedän et vuoden yrittämine  ei vielä nykypäivänä kerro lapsettomuudesta, mutta kerroppa se asia tuonne mun pääkoppaan sillon ku joka tuutista tuppaa tuleen vauvauutisia.. "onnistu heti ekalla yrittämällä".. älkää nyt ymmärtäkö väärin, tottakai olen äärimmäisen onnellinen ystävieni tilanteesta, mutta valehtelisin jos väittäisin ettei kolmet vauvauutiset lähimpien ystävieni joukosta hieman kirpaise omaa mieltä. Miksi minun pitää joka asiassa käydä läpi se kivikkoisin tie?
Asiaa ei todellakaan helpota nämä sukulaiset jotka kyselevät koko ajan koskas meille tulee, sitä ollaan jo vuosia odotettu! Anoppini on jo alkanut kutomaan sukkiakin ensinmäiselle lapsenlapselleen, ei tätä suoraan myöntänyt, mutta niin suoraan vihjailevasti asiasta puhui ettei epäilystäkään... oli myös tainnut löytää raskaustestini roskiksesta kun oli kerran ollut työpäiväni aikana meillä mieheni seurana siivoamassa asuntoamme! Tämän seurauksena jouduin anopilleni sanomaan ettei hällä ole todellakaan mitään asiaa puuttua minun huushollini siisteyteen. Ymmärrän että hyvää hän ajatteli, mutta juuri tälläisten tapahtumien vuoksi en halua asioista puhua kellekkään tutulle, välttääkseni turhia toiveita ja odotuksia.
tämä kuva on mieleni syövereistä ja kuvastaa juurikin tätä lastenhankintaa ja pelkoja siitä jos ei koskaan voida saada omia lapsia. Itse nimesin tämän "ken kuolemaa keinuttaa"

Vielä reilu viikko pitää odottaa papakokeen tuloksia ja vasta sen jälkeen aletaan selvittelemään miksi en ole tullut raskaaksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti