perjantai 13. maaliskuuta 2015

Vauvakutsut

Vajaa viikko sitten olin vieraana elämäni ensimmäisillä vauvakutsuilla. Jännitin tilannetta hirmuisesti, koska tiesin sinne tulevan hirmuisesti ihmisiä joita en entuudestaan tuntenut. Kutsut järjestettiin tulevalle äidille täysin yllätyksenä kaverini vanhempien luona. Ystäväni oli huijattu tulemaan paikalle verukkeella että hän lähtee vanhempiensa mukaan katsomaan kun muut keilaavat ja sen jälkeen syömään yms. Päivänsankari saapui paikalle ja oli ihmetellyt miksi vanhempien piha oli täynnä autoja. Hänen pikkusiskonsa tuli häntä ulos vastaan ja ojensi hälle kutsun vauvakutsuista. Itkuhan siinä pääsi kun hän tajusi mistä on kyse! :D Oli ihanaa olla mukana noinkin ihanassa yllätyksessä.

Koska en koskaan aiemmin ole ollut yksilläkään vauvakutsuilla oli hieman epäselvää mitä sinne ostaisin viemisiä. Niinpä päätin toteuttaa jotain pientä herttaista, mutta kuitenkin itselleni tyypillistä, lahjan joka muistuttaisi myös antajastaan! :) Ostin tulevalle pienokaiselle tuollaisen suloisen lohikäärme pehmolelun ja jotta lahja olisi yhtenäinen, löysin pehmoleluun sopivat sukat! :D Äidille puolestaan ostin pienen hemmottelupaketin omiin rentoutumishetkiin. 

Ensinnäkin pahoittelut surkeista kännykkä kuvista, unohdin kamerani kotiin. Tulevan äidin sisko oli koonnut vaippakakun ja arvatkaas montako vaippaa tuohon kakkuun meni. Jos en ihan väärin muista niin 142 vaippaa on uponnut tuohon!! 142!!!! Mieletön määrä ja ei koskaan uskoisi että nuin paljon. Siinä on ainakin ens hätään vaippoja! ;)

Tarjottavatkin olivat todella moninaiset. Nam. Juhlissa oli muistelua tulevan äidin omasta lapsuudesta, arvioitiin paperille kumpihan sieltä mahtaa tulla, tyttö vai poika, lapulle piti arvuutella myös syntymä päivä, kellonaika, pituus, paino ja tuleva lapsen nimi. Myöhemmin meille sitten selviäisi kuka arvaisi lähimmäksi. Lisäksi jokainen paikalla olija kirjoitti tulevalle äidille lappuun mitä lupaa tehdä pienokaisen ja äidin hyväksi tulevan vuoden aikana. Lisäksi iltapäivä sisälsi rentoa jutustelua hyvässä saurassa ja langan pätkällä jokainen arvioitti kuinka iso äidin mahanympärys tällähetkellä olisi. Eräs yhteinen ystävämme arvasi kaikista lähimmäksi, hällä tosin oli etuna se että on suurinpiirtein samaa kokoluokkaa ja on itsekkin raskaana! :D 


Vaikka toisinaan tunsin oloni hieman ulkopuoliseksi melkein kaikkien ollessa jollain lailla kokenut raskaudesta tai lapsiarjesta, oli minulla silti oikein mukavaa. Paljon tuli kuultua eri asioista ja tarvikkeista mitä mahdollisesti voi tarvita vauvaa varten yms. Niiden todellisesta tarpeesta en sitten itse tiedä hölkäsen pöläystä..Koskaan kun ei tiedä onko jotkin asiat vain sellaista hössötys tarpeita, että ilmankin tulisi toimeen vai onko ne oikeasti arkea helpottavia tarpeita. Paljon siis on vielä outoja asioita, joten ehkä on ihan hyväkin ettei sitä toivottua vauvaa ole itselle vielä kuulunut. Ehtii hakemaan tietoa kaikesta oleellisesta! :D

2 kommenttia:

 1. Haastan sut #RiittävänHyvä haasteesen. Kiusaamista vastaan!! Katso instagramistani ohjeet (rosebudlion) ja jaa ne eteenpäin oman kuvasi kera. Saadaan moni muukin mukaan ympäri suomen! Koska jokainen on riittävän hyvä sellaisena kun on. Ja koska kiusaaminen on väärin ja aiheuttaa pysyviä arpia. Koska jokainen on täydellinen itsenään.

  Haastan myös bloggaajat kirjoittamaan aiheesta blogiinsa ja jakamaan haastetta eteenpäin. Lue;

  http://operaatioaiti.blogspot.fi/2015/03/haastan-sinut-riittavanhyva.html

  :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos paljon haasteesta, ryhdyn tähän ehdottomasti pikapuolin! :)

  VastaaPoista