keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Kuulumisia

Ajattelin tässä keskiviikko illan ratoksi tulla tänne puolelle hieman kertoilemaan kuulumisia kun on jokunen viikko vierähtänyt taasen viime ajatuksen vaihdosta. Oikeastaan taitaa olla jopa kuukausi edellisten kuulumisten päivityksestä! Mutta niin, täällä edelleen ihan sama tyhjä tilanne, mitään muutoksia ei arkeen ole tullut, vauva uutisia on jälleen sadellut monille tutuille ja ystäville, mutta täällä junnataan edelleen yritys vaiheessa. Jossain määrin olen ehkä jopa päästänyt ajatukseni siihen tasolle ettei minusta koskaan mitään äitiä tule.. No koskaan ei tietenkään tiedä kun ei missään tutkimuksissa olla vielä käyty, mutta jotenkin sitä haluaa itseään suojella ja mieluummin olla pessimistisellä asenteella, ettei tästäkään hommasta mitään tule. Ainakin näin kesän ajaksi ajattelin olla murehtimatta koko asiaa ollenkaan, tulee jos on tullakseen ja kattellaan sitten syksyllä, josko päästäisiin niihin tutkimuksiin. Kuukautisetkin on käyttäytyneet nyt viime aikoina omituisesti, ennen ollut ihan normaali rytmi mutta nyt viimesimpien ja sitä edeltävien väli oli vain 2 viikkoa. Epäilen tosin syyksi työstressiä, kroppani kun herkästi reagoi moisiin juurikin tällä tavalla. Mutta jos tästä kahden viikon jaksoista rupee tulemaan tapa, niin menen ehdottomasti lääkäriin tutkittavaksi, että missä mättää. Oon nyt koittanut kiinnittää huomiota enempi liikkumiseen ja terveellisiin elämäntapoihin, silti tuntuu että paino meinaa vain koko ajan nousta, oonkin pohtinut että mahtaako olla jossain kilpirauhasarvoissa vikaa? Täytyy nekin käydä testaamassa sitten syksyllä, jossei aiemmin tule tarvetta hakeutua lääkäriin! Jotenkin haluan nyt tämän kesän pyhittää ihan vain olemiseen, työntekoon ja elämään ilman pelkoa tulevaisuudesta.

Viime viikolla oli äitienpäivä ja sitä edeltävänä päivänä oli lapsettomien lauantai, josta sain tietoa vasta ihan tänä vuonna kun rupesin asiasta lukemaan enempi näin blogien kautta. Itseeni hämmästytti tuo miten tietämätön olin ollut koko päivästä. Monet kritisoivat miksi tälläinen päivä on juuri ennen äitienpäivää, että kuulemma latistaa sen tunnelmaa, mutta itse ajattelen, että hienoa miten on meille lapsettomillekkin oma päivä, ihan vain muistutuksena meille kaikille, että lapsia ei vain tehdä, niitä saadaan. Ja toivoisin että edes joku vanhempi osaisi arvostaa omaa lastaan niin ettei pitäisi itsestään selvyytenä vaan pitäisi itseään etuoikeutettuna kun on saanut oman lapsen. Kaikille meille kun sitä mahdollisuutta ei suoda, vaikka olisi kuinka hyvää äiti/isi materiaalia!
Viikolla eräs vanha luokkatoverini avautui aiheesta facen puolella, jossa kertoi lapsettomuudestaan ja ilmoitti toivovansa täten näiden "sinusta tulisi niin hyvä äiti"-kommenttien loppuvan. Itselleni tämä uutinen tuli ihan yllätyksenä, mutta oli pakko laittaa tälle yksityisviestillä kommenttia että luin hänen postauksen ja halusin tulla kertomaan ettei hän ole yksin näiden asioiden kanssa että samassa veneessä tässä ollaan! Välillä tulee mietittyä, miksi toiset tosiaan pääsee elämässään niin paljon helpommalla ja sitten toiset joutuu käymään sen kivikkoisimman polun loppuun asti? Tasan ei mene nallekarkit tässä elämässä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti