tiistai 25. elokuuta 2015

Noituutta

Tässä blogissa en ole hirmuisesti itsestäni kertoillut, muuta kuin vauvahaave aiheen saralta, mutta nyt ajattelin vähän raottaa joitain ominaisuuksia mitä itsessäni on. Olen tainnut sivuuttaa täällä ohimennen kiinnostuksestani noituutta kohtaan ja erityisesti kaikki luontoon liittyvät ja henkimaailman jutut minua kiinnostavat hurjasti. Wiccalaisuus on asia joka kiinnostaa, mutta täytyy myöntää että olen monissa asioissa niin penteleen laiska, etten jaksa syventyä ja metsästämään aiheesta tunti tolkulla tietoa ja alkaa orjentoituneesti harjoittamaan kiinnostavia asioita. Vaikkei arkeni sisälläkkään mitään riimujen lukua, loitsujen tekoa tms, ovat nämä aiheet kuitenkin jollain muotoa läsnä arjessani.
2014
Sain tuossa joitain vuosia sitten kuulla omalta rakkaalta mummultani, että suvussamme on tietynlaista noituutta/kykyä aavistella asioita. Tämä ominaisuus on kuulemma ollut todella vahvana vaarini äidillä, joka on sitä kautta periytynyt myös vaariini. Isälläni tai sedälläni en ole koskaan tiennyt olevan vastaavia kykyjä, tai ainakaan he eivät ole koskaan asiasta maininneet, mutta itselleni nämä ominaisuudet ovat näköjään periytyneet. Muistan mummuni kertoneen monen kertaa kuinka vaarillani on käsittämätön tapa tietää asioita vaikkei hälle asiasta mitään oltaisi mainittu. Aivan raskauden alussa kun kävin heillä kyläilemässä, oli vaarini nähnyt kuulemma minusta heti, että nyt on plikalla pullat uunissa. Oli tästä mummilleni heti kommentoinut lähdettyäni heidän luotaan.

Itselläni vastaavia aavistuksia on tullut jo pienestä pitäen, hieman eri muodoissa. Pienempänä näin hirmuisesti enneunia, herätessäni en muistanut unesta juurikaan mitään, mutta kun kyseinen tapahtuma osui kohdalle, tuli aivan salamana mieleen, että tämä tapahtuma on ollut unessani. Nyt vanhempana enneunet ovat vähentyneet, mutta tilalle on tullut omituiset aavistukset. Varhaisin muisto näistä aavistuksista on jo useamman vuoden takaa. Asuin vielä kotona isäni luona ja eräänä kesänä lähdime veljeni kanssa samaa matkaa kesätöihin. Hän meni edelläni kevarillaan ja minä ajoin perässä omalla pikkuruisella autollani. Tiemme erkani jossain kohtaa, mutta ennen tuota erkanemista katsellessani hänen ajoaan edelläni, minulle tuli käsittämätön tunne siitä, että tuon jätkän päivä ei pääty hyvin. Pääsin omalle työmaalleni ja tunne vain voimistui voimistumistaan. Työpäivän lähennyttyä loppuaan soi puhelimeni ja veljeni soitti minulle. Hän kertoi puhelimessa, että oli ajanut kolarin. Onneksi mitään vakavaa hänelle ei ollut sattunut, pintaruhjeilla ja kolhuilla selvittiin. Toinen mieleeni painunut aavistus oli muutaman vuoden takainen minun ja mieheni oma kolari. Lähdimme kesälomallamme käymään Turun keskiaikaismarkkinoilla, tarkoituksemme oli käydä tämän jälkeen vielä Naantalin muumimaailmassa, mutta emme sillä reissulla päässeet sinne. Jo lähdettyämme minulla oli sellainen olo, että kannattaakohan sinne lähteä. Sanoin asiasta miehellenikin, mutta halu päästä keskiaikaismarkkinoille ja muumimaailmaan vei kuitenkin voiton. Markkinoille pääsimme oikein hyvin ja meillä oli oikein kivaa, mutta kun lähdimme ajamaan kohti Naantalia, matkamme tyssäsi siihen, että ajoimme omaa huolimattomuuttamme kolarin toisen auton kanssa. Vaihdoimme kaistaa ulommalle kaistalle ja emme olleet katsoneet tarpeeksi tarkkaan ja siinä olikin juuri kuolleessakulmassa vierellä tulossa auto jonka nokkaan osuimme. Onneksi kaikki säästyivät pelkällä säikähdyksellä ja peltivahingoilla. Taas olisi pitänyt luottaa vaistoon ja jäädä vain kotiin.
Uusin aavistus oli tämä raskautuminen. Vaikkei kuukautisteni olisi pitänyt vielä edes alkaakkaan ja vaikken ole enää muutamaan kuukauteen viitsinyt edes tikuttaa, koska tiesin etten kuitenkaan raskautuisi, tuli minulle merkillinen aavistus siitä, että nyt on tehtävä se kaappiin jäänyt testi pois. En ymmärrä miten se asia minua häiritsi yhtäkkiä niin kovin ja tehtävähän se sitten oli ennen mielenrauhan saavuttamista. Ja no kuten tänne asiasta tuolloin kirjoitin niin haalea plussahan sieltä sitten pärähti :D
2014
Moni pitää kaikkia henkimaailman juttuja ihan huuhaana. Hyvin harva uskoo mihinkään keskuudessamme vaeltaviin henkiin tai henkien kanssa kommunikointiin. Itse kuulun siihen piripää sakkiin joka uskoo henkiolentoihin. Monesti vanhalla työmaalla työskennellessäni näin häivähdyksiä siitä kuin samassa tilassa olisi kulkenut jokin. Nopeita vilahduksia ja kun itse niihin havahtuu, että onko täällä joku, niin ketään ei näy missään. Monesti pidin itseäni ihan bimbona ja vähintäänkin valmiina laitokseen, satuin asiasta möläyttämään eräälle työkaverille. Odotin, että hän nauraisi asialle katketakseen, mutta yllätyksekseni hän sanoi, että on itse havainnut täällä aivan samaa, kuten myös eräs kolmaskin työntekijä, joka työskenteli eri vuorossa. Jossain vaiheessahan meille selvisi, että hoitolaitos, jossa nykyisin on vanhuksia, kehitysvammaisia ja mielenterveyspotilaita on joskus muinoin ollut mielisairaala. Se selkiytti omaan mieleeni monta asiaa.

Miten tämä kiinnostus wiccalaisuuteen sitten vaikuttaa elämääni? Vastustamaton tarve olla luonnon kanssa tekemisissä. Saan mielettömän sielunrauhan kun kuljeskelen metsissä kuuntelemassa luonnon ääniä, haistelemassa luonnon tuoksua ja tuntemassa luonnon mystiikkaa. Tunne siitä kuinka sielu rauhoittuu ja stressi katoaa kun pääsen luonnon lähelle. Eri luonnon elementit kiinnostavat itseäni hurjasti ja tunnen saavani niistä voimaa. Erityisesti elementeistä vesi on itselläni se suurin voimauttava lähde. Veden äärellä rauhoitun kaikista parhaiten, kesäisin voisin vain istua laiturin nokassa tunti tolkulla ja veden äärellä tunnen voivani hengittää paremmin kuin missään muualla. Vedessä oleminen onkin saanut minut monesti miettimään, olenko mahtanut olla edellisessä elämässä jokin vesiolento?
2014
Sellainen pieni tietopalkki minun uskomuksistani. Onko lukijoissa muita jotka ovat pohtineet vastaavia asioita, kokeneet vastaavanlaisia juttuja? Pidättekö tälläisiä noituutta ja henkimaailman asioita ihan humpuukina vai uskotteko että tälläisiä juttuja voi oikeasti olla olemassa? :)

8 kommenttia:

 1. Piripää sakkiin ilmottautuu toinenkin jäsen! :) Tää oli tosi mielenkiintoinen postaus! Itse en wiccalaisuudesta paljoa tiedä, mutta oon paljon lukenut shamanismista ja henkimaailman juttuista. Ne kiehtoo jotenkin tosi paljon, mutta en oo koskaan uskaltanut isommin kertoa blogissani näistä jutuista, sillä se on mulle myös vähän arkakin asia. Itse oon kans huomannut, että rauhotun veden äärellä ja erityisesti sateen. :) Talvi tuntuu olevan yksi aika merkillinen vuodenaika mulle, jostain ihme syystä. Mutta tosi hienoa, että oot saanu tuollaisen lahjan ja osaat jotenkin ennakoida tulevaa. ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jei ^_^ itsekkään en voi sanoa millään muotoa tietäväni wiccalaisuudesta yhtään mitään, mutta mitä olen aiheesta sivunneihin blogeihin/muihin teksteihi törmännyt niin heidän luonnon kunnioittaminen ja voiman hakeminen luonnon elementeistä kiinnostaa kovin ja koen sitä kautta tietynlaista sielunsisaruutta ^_^ oi shamanismin olen vallan unohtanutkin mieleni sopukoista, siinä myös aihe joka kiinnostaa! ^_^ täytyypi pitää silmät ja korvat auki, jos satun aiheeseen törmäämään :) olisi kiintoisaa lukea joskus pohdintojasi aiheesta :) vaikka ymmärrän että toisille voi olla liian henkilökohtaista kertoilla omista uskomuksistaan tälleen julkisesti blogiin.
   Kiitos kommentistasi ja oli äärimmäisen mukavaa kuulla kuinka koet nämä asiat ja ennen kaikkea, meitä piripäitä on muitakin ;) :D

   Poista
 2. Aah, saanko sano koiraihmisenä, että kyllä koira koiran tuntee? ♥ Ihanaa, kun joku kirjoittaa blogimaailmassa näistä asioista!

  Minä olen ihan täyshörhö, mutta en näistä jutuista hirveästi huutele. Minulla on paljon erilaisia kokemuksia etiäisistä, enneunista, aavistuksista, intuitiosta ja vaikka mistä! Ja monille jutuille on todistajakin, että en tiedä sitten, miten joku skeptikko niitä selittäisi.

  Minäkin tiesin jo h-hetkellä ;) , että tulen raskaaksi, hih! Ja muutaman päivän päästä tuntui alamasussa vihlaisu ja aavistelin, että nyt tapahtui jotain, hedelmöitys, kiinnittyminen tai mikä lie. Sitten menin mereen uimaan ja tuli todella voimakas tunne, kuin hulvahdus kroppani läpi ja ajattelin, että olen raskaana ja olin niin voimakkaan tunnemyllerryksen vallassa, että melkein itkin. Testin kyllä tein ihan varmuuden vuoksi, mutta sen tekeminen ei herättänyt suuria tunteita, koska olin raskauteni jo tiennyt.

  Jotkut meistä vaan ovat herkempiä aistimaan asioita ja jotkut, vaikka aistivatkin, haluavat sulkea ne mielestään pois, koska asioille ei ole järkiselitystä.

  Omaan intuitioon kannattaa luottaa, mennä sinne metsään ja tehdä niitä asioita, jotka vahvistaa omia tuntemuksia :)


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koira ihminen täälläkin ruudun toisella puolella ;) näköjään näitä yhtäläisyyksiä alkaa löytymään ^_^

   Oi miten lumoavan kiehtovalta tuo kokemuksesi kuulostaakaan! Ollut varmasti mieletön tunteiden kirjo ^_^ näitä tälläisiä tarinoita on niin lumoavaa kuunnella <3
   Ja aivan totta tuo, että monet jolla olisi myös kyky aavistella ja nähdä asioita, haluavat sulkea sen mielestään. Harmi sinällänsä kun omasta mielestä se on yksi rikkaimmista asioista omassa elämässä :)

   Poista
 3. Olipas mielenkiintoinen postaus, kiitos! :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla ^_^ <3 kiitos kauniista kommentista ^_^

   Poista
 4. Mulla on myös ollut nuorempana tosi paljon enneunia, usein ne on liittynyt tiettyihin läheisiin ihmisiini. Varsinaiset enneunet on vähentynyt tosi paljon viime vuosina, mutta tuollaisia aavistuksia ja selittämättömiä tuntemuksia saan edelleen. Tietyllä tapaa aika pelottava ominaisuus itsessä ja välillä olen myös toivonut etten moisia etiäisiä saisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on kyllä karmivia toisaalta, että en yhtään ihmettele jos toiset haluavat sivuuttaa itseltään tämmöiset ominaisuudet pois! Täytyisi oppia itsekkin kuuntelemaan niitä aavistuksia paremmin ja ennen kaikkea jopa toimimaan niiden mukaan. Että jos vahvasti tuntuu että jonnekkin ei nyt pitäisi lähteä, niin sitten pyrkiä välttämään. Ainahan tälläiset eivät tietysti ole edes millään muotoa mahdollisia välteltäviäkään, mutta... Hankalia asioita! :D

   Poista