torstai 5. marraskuuta 2015

24 viikon kuulumiset

Tiistaina oli taasen pitkästä aikaa minulla neuvola käynti.. Olin varannut kyseiselle päivälle itselleni vapaapäivän, mutta jouduinkin töihin. Onneksi pomo oli todella ymmärtäväinen ja sanoi että hänen puolestaan voin käydä kesken päivän neuvolassa kunhan he vain saisivat minut sijaiseksi kun ei osaavia muutoin meinaa saada! On ollut muutoinkin kiva kuulla viime aikoina monestakin eri työpaikasta kuinka ovat olleet tyytyväisiä ammattitaitooni, käytöstapoihini, ahkeruuteeni ja luotettavuuteeni. Monet työpaikat ovat joskus jopa tapelleet kuka saa minut toimipisteeseensä sijaiseksi :'D toimipisteet joissa sijaisuuksia teen ovat siis saman firman yksiköitä jotka sitten tarpeen tullen vuokraavat meitä työntekijöitä vuokratyövoiman kautta :) sinänsä harmillista ettei minut haluava firma ole palkannut omille listoilleen vakityöntekijäksi kun kerta kysyntää kuitenkin on.. se voi tietysti olla raha kysymyskin ja onko jotain sopimuksia vuokratyövoimafirman kautta ettei voi sieltä ns."varastaa" työntekijää... tiedä sitten..


Mutta niin palatakseni siihen neuvolaan... Siellä oli tuttu neuvolahoitaja minua vastassa ja kyseli kauheasti, että miten on nyt mennyt. Selitin hälle, että ihan hyvin on mennyt jos unettomuutta, iskiaskipuja ja närästystä ei oteta lukuun. Olen meinaan tässä jo pari-kolme viikkoa herännyt joka ikinen yö tasan klo.03.00 jäätävään vessahätään jonka jälkeen olen vähintään tunti-1 1/2 koittanut hakea uudestaan unen päästä kiinni.. ja kun monien vääntämisten ja kääntämisten jälkeen olen vihdoin juuri saanut unta, soittaakin herätyskello 5.30 töihin... että todella freessinä sitten valmistautumaan työpäivään :D närästys on lähes päivittäin läsnä kuten myös lonkkiin kohdistuva kipuilu.. mutta muuten menee hyvin :'D Sain tällä kertaa matkaani raskaustodistuksen kelan hakemuksia varten, mutten ole niihin vielä ehtinyt perehtymään sen paremmin. Verenpaineet oli hyvät, paino oli hieman noussut muttei onneksi paljoa. Sain myös tehtäväkseni varailla aikaa sokerirasitus testeihin jotka tulisi tehdä tässä 26-28 viikkojen paikkeilla. Influenssa rokotteen otin samalla kertaa kun on muutenkin tuon hengityskapasiteetin kanssa vaikeuksia. Hemoglobiini oli hieman laskusuunnassa muttei vielä missään hälyyttävissä lukemissa. Ja pääsinhän myös kuulemaan poitsun sydänäänet ^_^ <3 ja hyvinhän se siellä pamppaili, oli kuulemma erityisen vahvan kuuloiset sydänäänet, ettei ainakaan sen tiimoilta luulisi olevan huolenhäivää missään vaiheessa :) kaikin puolin oikein mukava käynti, seuraava onkin joulukuun alussa.


Löysin tässä yks päivä kirpparilta aivan mielettömän ihanan puvun poitsulle ^_^ kangas on sellaista samettinukkapintaista liituraitakangasta <3 Maksoi vain 3 euroa. Jos eivät ole liian isot niin nämä olisi oikein passelit poitsun ristiäisiin ^_^ Ja vaikka olisi vähän reilutkin niin onneksi anoppi on ompelija, joten hän varmaan voi auttaa kaventamaan tarvittaessa sopivan kokoiseksi ^_^

Stressitaso on tämän viikon ollut kyllä ihan huipussaan, maksettuamme laskupinon, totesimme että meille jäi täksi kuukaudeksi rahaa käytettäväksi hurjat 35€, tässä sitten koitettu repiä huumoria että milläs eletään loppukuukausi... Rempan valmistuminen siirtyy ainakin joulukuuhun kun ei ole varaa ostaa materiaaleja.. No onneksi itselle pitäisi tulla edes pikkuinen tili puolessa välissä kuuta, jotta saa maksaa miehen bensakulut jota tulee melkoisesti pitkän työmatkan takia. Pakastin lähtee todellakin tyhjäykseen ruuan tiimoilta. No ettei elämä menisi liian helpoksi, päätti autoni kytkin sanoa itsensä irti oman kylän kaupan pihaan! Tätä juuri kaipasinkin tähän tilanteeseen.. Toivotaan että onni kääntyisi jossain vaiheessa hieman parempaan suuntaan! Ainakin olen huomannut että ympärillämme on aivan mahtavia ihmisiä jotka jaksavat tukea ja auttaa! Enempää en voisi olla kiitollinen kaikista heistä <3

Hyvää loppuviikkoa teille kaikille sinne ruutujen toiselle puolelle <3

2 kommenttia:

 1. Ihana kuulla, että masussa on kaikki hyvin :) Mutta ikävää kuulla tuosta rahatilanteesta. Onpa ihana tuo samettipuku, oih :)

  Jos iskias vaivaa, niin koitapa merisuolakäärettä. Mulla oli ihan järkyttävä selkäkipu juuri noilla viikoilla eikä mikään kipu ollut ollut ikinä niin kovaa. Itkin kun vähänkin liikahdin ja tuntui, että pyörryn. Ja minä en ihan pienestä valita. Sain vinkin suolakääreestä ja voi luoja sitä autuutta, mikä koitti, kun olin hoidon tehnyt! Se tehdään siis niin, että kattilaan laitetaan 1 l vettä ja kiehautetaan. Kuumaan veteen liuotetaan 1 dl merisuolaa ja vähän jäähtyneeseen liuokseen kastetaan froteepyyhe, mulla oli sellainen vähän ohuempi kylpypyyhe. Lämpimällä kääreellä haudotaan kipeää kohtaa ja kun kääre viilenee, niin sitä liotetaan uudestaan suolaliuoksessa ja taas haudotaan. Tämä on vanhan kansan konsti ja nykyisin suositellaan, että tätä ei saisi tehdä, koska voi olla haittaa sikiölle. Lääkärit ei kuitenkaan pystyneet perustelemaan miten, kun kysyin :) Hoito on niin nopea ja paikallinen, että siitä ei ole mun mielestä sikiölle haittaa ja on vähemmän haittaa kuin särkylääkkeistä. Merisuola poistaa tulehdusta ja vaikka iskiakseen ei lämpöhoitoja suositella, niin mulla tää ainakin auttoi ja voi autuutta, kun sain nukuttua hyvin hoidon jälkeen. Lisäksi korotin sängynpäätyä tyynyillä aika reilusti, nukuin pari yötä puoli-istuvassa asennossa. Sitten kipu menikin itestään ohi.

  Kylmägeelivinkkinä sellainen kuin Coolment, jota voi käyttää raskauden aikana. Googlaa, löytyy jostain nettikaupasta. Ja sellainen lohdutus, että jos raskauden aikainen stressi stressaa eli jos hirvittää, että miten masussa voidaan, niin mulla oli koko raskauden ajan elämässä erittäin kuormittavia tekijöitä ja kävin töissä (yläkoulussa!) vielä pari viikkoa ennen synnytystä :)

  Tsemppiä ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos taasen hirmuisesti vinkeistä <3 en olekkaan koskaan kuullutkaan tuollaisesta merisuolavinkistä. Täytyy ehdottomasti laittaa kokeiluun kun seuraavaksi kivut iskee, nyt meinaan ollut muutamia päiviä poissa (kop kop)... Täytyy äidillekkin vinkata samaa kun hän kärsii myös selkävaivoista!

   Voih oletpa ollut sinnikäs ja vahva nainen <3 en voi muuta kuin ihailla sinnikkyyttäsi! onneksi itse osaa ottaa monesti asiat stressaamatta, mutta en kiellä etteikö piristystä toisi ankeaan päivään se kun mini myllää tuolla masussa, tietää että sillä on kaikki hyvin ja on vielä turvassa kaikelta ikävältä <3

   Poista