torstai 31. joulukuuta 2015

Joulupallo

Vuosi vaihtuu uuteen aivan pian. Mutta palaillaan hieman vielä joulun tunnelmiin, kun en niistä ole täällä viellä turissut ollenkaan :)
Olen ennen ollut kovin jouluvastainen ihminen, mielestäni sen olisi voinut pyyhkiä kalenterista vallan kokonaan poies. Sain ilmeisesti joulusta tarpeekseni, kun rakas mummuni kuoli juuri ennen joulua ollessani yhdeksännellä luokalla. Tämän lisäksi vanhempani tekivät myös tuolloin eroa ja tunnelma oli kaikkea muuta kuin jouluinen. En sen koommin ole saanut enää joulun tunnelmasta kiinni, se kun tuntui enempi sellaiselta ahdistavalta pakkopullalta lahja stresseineen, kamaline hössötyksineen, tekopirteine olemuksineen.. Lisäksi sukulaiselta toiselle ajellessa tuntui siltä, että joulu on vain ajamista ja kännisten ihmisten katselua. En nauttinut siitä.. Nyt päätimme jo viime vuonna ettemme tee sitä jokavuotista kyläily rumbaa, vaan nautimme olostamme ihan kotonamme. Vaikka jouluperinteisiini on aina kuulunut sukulaisten läsnäolo, niin siitä huolimatta kotona rauhoittuminen toi ensikertaa vuosiin sen kaivatun joulutunnelman. Tänä vuonna ilmoitin siis jo hyvissä ajoin, ettemme lähde ajorumbaan, vaan vietämme pyhät ihan kotona ollessa.


Joulupallo 2015
Aaton olimme ihan kahdestaan. Päivä kului mukavasti Joulupukin kuumaalinjaa katsellessa, eritoten lumiukko-ohjelma kuuluu vakio joulutraditioihin, jouluruokia syöden, pelaillessa tietokoneella ja vain nauttien kiireettömyydestä. Joulupäivänä tulikin mieheni perhe meille ensimmäistä kertaa syömään. Oli oikein mukavaa laittaa ruokaa vähän isommalle porukalle ja nauttia heidän seurastaan. Oikein jännityksellä jo odottelen ensivuoden joulua, millainen se olisi, kun perheessämme tallustelee alle vuoden ikäinen taaperoinen. Olisi hienoa, kun saisi luotua jo hieman omia jouluperinteitä, joita saisi mahdollisesti siirrettyä myös omien jälkeläisten mieliin :) Nähtäväksi jää mitä tulevaisuus tuo tullessaan.


Jouluruokien lisäksi leivoin jouluisen hyydykekakun. Kuten kunnollinen bloggaaja tekee, hän muistaa ottaa kuvat blogiansa varten aina ennen kuin kukaan kerkiää tilannetta viemään eteenpäin...  Ja tämän ironian jälkeen voin jälleen todeta, että kakku tuli syötyä miltein kokonaan, ennen kuin pienessä mielessäni edes kävikään ajatus kakun kuvaamisesta.. Että näin tunnollinen ja aktiivinen bloggaaja minä olen :D Ehkä kestänette sen vian minussa? ;) 

Ja blogin aihealueeseen liittyen voisinkin kysyä itseltäni, että mitenkäs se raskaus on nyt vaikuttanut tämän vuoden jouluun? Ainakin huomasin sen ettei mahani vedä jouluruokia samalla lailla kun yleensä. Mini kun valtaa sisuksista jo suuren osan, ei ruokaakaan mahdu mussuttelemaan enää samalla tavalla kuin ennen. Lisäksi järjettömien suklaamäärien sijaan, on mieleni halunnut enemmänkin kaikkia hedelmiä ja muuta raikasta. Viinirypäleet ja mandariinit ovatkin olleet kovassa kulutuksessa viime aikoina. Ja henkisellä puolella huomaan, että mieleni karkailee kovin usein pohtimaan tulevaisuuden jouluja. Millaista se tosiaan on, kun on niitä omia lapsia siinä mukana viettämässä ja jännittämässä mitä joulupukki tuokaan kuusen alle.

Niin ja tulevalle isukille annoin joululahjaksi tämmöisen isyyspakkauksen:


Laatikon väsäilin ihan omin pikku kätösin :D Pohjan ostin ikeasta, samoin kuin nuo virtuaali kuvat, jotka ovat muuten seinätarroiksi tarkoitettuja. Tuli aikas veikeä, vaikka itse sanonkin ;)
 Sopii ainakin hyvin tuolle tietsikka/peli-nörtti isukille ;)

Ja sisältöä:


Laatikkoon pakkasin monenlaisia juttuja: harsoja, pieniä vaippoja, kumihansikkaat vaipan vaihto operaatiota varten, kosteuspyyhkeitä, energiajuomaa että jaksaa töissä olla jos vauva on häirinnyt yöunia, peltarit turvaamaan vähän rauhallisempia yöunia ;), pikkuiselle sukkia, yhteisiin pelihetkiin sopiva body, äänenvaimennin, tuttipullo Isän ja lapsen välisiin ruokailuhetkiin, kuten myös ohjeita antavat ruokalaput ;) Pikkuruiset maiharit yhteisiin metsäretkiin taikka auton korjaus puuhiin, pikku autoja ja asenteellinen lepakko pehmolelu leikkihetkiin ja iso kalja isin omaan rentoutushetkeen ;) 
Mies oli yllättynyt lahjan sisällöstä ja meinas jo etukäteen hyödyntää etenkin nuo tölkilliset asiat :D Mutta sain hänet säästämään ne "hätätapauksia" varten :D

Että sellaisia kuulumisia tänne, tänään mennään 32+2 viikolla :) Vähiin käy..

Mutta en minä tälläkertaa tämän enempää turise, jätetään jotain ensvuoden puolellekkin ;) Oikein turvallista, onnellista ja yllätyksellistä uutta vuotta 2016 kaikille <3 

4 kommenttia:

 1. Tulipa hyvä mieli lukieassa tätä. :) Teillä on kuulostanut olevan ihanan rento joulu! Ja voi kun on kätevä isyyspakkaus, oot tosi taitavasti keksiny ja tekassu tuon! :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla ^_^ Juu ajattelin väkästellä tuollaisen, kun kerta äiditkin saavat äitiyspakkauksen. Netistä paljon löytyy vinkkejä ja ideoita isyyslootan kokoomiseen ja taitaa olla ihan myynnissäkin isille omia pakkauksia, mutta itse halusin kehitellä jotain meidän huumoriin ja tyyliin sopivaa ;)

   Poista
 2. Ei vitsi miten hieno isyyspakkaus :D On ollut varmasti miehen mieleen :) Hyvää uutta vuotta teidän suloiselle pikku perheelle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kieltämättä tuo miheke oli melkoisen yllättynyt, ei osannut odottaa vastaavaa ollenkaan :D Ihanaa uuttavuotta sinullekkin/teille ^_^ <3

   Poista