perjantai 1. heinäkuuta 2016

4kk ja risat

Tulin pikaisesti päivittämään tänne, että ollaan kaikki hengissä ja hyvin voivana :) Poika kasvaa hurjaa vauhtia ja pienen ihmisen kehitystä on hurjan mielenkiintoista seurata. Sitä ei tajuakkaan kuinka paljon rakkautta voi jotain kohtaan kokea. Tunne, kun on valmis antamaan kaikkensa toisen vuoksi. Oma pieni rakkauspakkaus <3 Valtaisa rakkauden ja kiintymyksen tunne tuo mukanaan myös paljon huolta ja pelkoa. Ei varmaan sormet riitä niihin kertoihin kun olen herännyt keskellä yötä tarkistamaan, että hengittääkö poika varmasti. Ja painajaisiakin pojan menettämisestä olen ehtinyt jo monesti näkemään. Tälläistä tämä äitiys kai sitten on, huolta ja rakkautta omaa pienoistansa kohtaan.


Poika on nyt tosiaan päälle 4kk ja viimeksi neuvolassa painoa oli jo hurjat 7920g ja pituutta 67.8cm.Tuntuu, että pieniä vaatteita saa olla koko ajan pakkaamassa laatikkoon ja iso osa vaatteista jää tyystin käyttämättä. Nyt etenkin kun on ollut niin kuuma ja poika kun on itsessäänkin niin kuumaverinen kaveri, ei hän ole monenakaan päivänä kaivannut ylleen vaippaa kummempaa. Viileämpiä päiviä toivoessa, että olisi vähän edes miellyttävämpää olla ja vaunutella ja sais edes muutaman kerran laittaa jotain suloisia vaatteita ylle, ennen kuin nekin käyvät pieneksi.
Poika tosiaan kasvaa ja kehittyy hurjaa vauhtia. Olen halunnut seurustella pojan kanssa mahdollisimman paljon, joten kännykät ja tietokoneet ovat jääneet tällä mammalla tyystin taka-alalle. En halua olla kännykkää näpräävä äiti jonka huomio on vain laitteissa.


Mitäs meidän poju jo touhuaa. Hän osaa kääntyä selältä mahalleen ja osaa ottaa alle jäävän kädenkin pois itse alta. Hän yrittää kovasti jo liikkua eteenpäin, onnistuen tosin vain tällä hetkellä pyörimään ympyrää, mutta jalat hakeutuvat jo hienosti konttaus asentoon :) Julius oppi viime viikolla päristämään, joka on todella hyödyllinen taito etenkin peruna-porkkanasosetta syödessä =`D  Hän höpöttelee ja kiljuu jo kovin ja aamutkin alkaa yleensä kuuden maissa iloisella höpöttelyllä. Öitäkin on alettu nyt nukkumaan todella hienosti. Julius yleensä nukahtaa siinä 9 maissa ja nukkuu täyden yön siihen 5-6 asti aamuun. Harvoin enää herätään yöllä tankkaamaan, mutta poikkeus päiviäkin on ollut. Liikkumaan opettelut ovat olleet uuvuttavia, joten päikkäreitäkin on alettu nukkumaan nyt paremmalla menestyksellä. Kiinteitä tosiaan ollaan jo muutama viikko vedelty, yleensä kerran päivässä ollaan maisteltu, ja loput ajasta meneekin viellä maidolla. Tällä hetkellä maisteluun on päätyneet porkkana-,peruna-, banaani- ja mangososeet. Tällä hetkellä banaani on ollut ehdoton lemppari suosikki, mutta kyllä se perus porkkana-perunasosekkin menee alku irvistelyiden jälkeen jo suurella ruokahalulla :)
Kaiken kaikkiaan oikein valloittava persoona josta löytyy paljon kujeilevaa luonnetta. ;)

2 kommenttia:

  1. Ihana oli lukea teidän kuulumisia! :) <3 Mukava oli lukea tätä ja ihana kun keskityt lapseen laitteiden sijasta. Vauvat ovat pieniä niin lyhyen aikaa, että siitä kannattaa nauttia. ^^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Milla <3 vauvat tosiaan kehittyy niin hurjaa vauhtia, tuntuu että kun selkäni vain käännän hetkeksikin niin jo on uusi temppu opittu.. en halua mistään hinnasta jäädä näkemästä tuota kehitystä vain joidenkin laitteiden takia. Ja etenkin kun huomaa jo noinkin pienestä lapsesta kuinka tärkeää hälle on että seurataan hänen hulinointia ja uusia tempauksia :) <3

      Poista